Hondensalon de Schoppe
 Uw hond; mijn passie

Massage voor honden


"Massage voor honden?.... Dat is toch pure luxe?" ..... Zeker niet!

Net als mensen kunnen ook honden last hebben van overbelaste spieren of moeite hebben met ontspannen, om welke reden dan ook. Zeker in de hedendaagse maatschappij. Door middel van massage herstellen spieren sneller na een lange wandeling, een sportprestatie of een onstuimige speelpartij. Een groep die heel veel baat heeft bij massage zijn senioren en herplaatsers. Ook honden die stressgevoelig zijn hebben veel baat bij een massage. Door rustige massagetechnieken te gebruiken werken we als masseur op het parasympatisch zenuwstelsel, het deel dat zorgt voor slaap en herstel. De ontspanning die hierdoor ontstaat zorgt ervoor dat de hond beter in zijn of haar vel komt te zitten. Maar er zijn nog meer voordelen;

--> het verbetert de bloed- en lymfecirculatie

--> het verbetert houding en balans

--> afvalstoffen worden sneller afgevoerd

--> massage werkt pijnstillend

--> het ondersteunt de revalidatie na een medische ingreep

De kans is groot dat de hond eerst moet wennen aan massage. Het is namelijk wel even wat anders dan een beetje aaien. Maar als honden het eenmaal kennen vinden ze het geweldig!




Werkwijze:

Een eerste afspraak begint altijd met een intake gesprek. Dit houdt in dat ik, samen met u, de voorgeschiedenis van de hond ga bepreken aan de hand van een uitgebreide vragenlijst. Hierbij wordt rekening gehouden met uw vragen, wensen en/ of verwachtingen. Daarna zal ik de hond observeren in stand én in beweging en zal ik een palpatie (lichamelijk onderzoek) uitvoeren.

Aan de hand van alle verkregen informatie ga ik, samen met u, een behandelplan opstellen. Dan volgt er doorgaans een eerste massagesessie.

Na deze massagesessie bespreken we een eventuele vervolgsessie. Een intake gesprek duurt ongeveer 60 minuten.


Vervolgsessie:

Een vervolgsessie is alleen mogelijk na een intake gesprek en een evt. eerste behandeling. In een vervolgsessie zullen we eerst de ontwikkelingen bespreken tussen de vorige sessie en de aankomende sessie en zal ik de hond opnieuw palperen.  Hierna volgt de massage. 

Een vervolgsessie duurt ongeveer 30 minuten.

Mocht u behoefte hebben aan een schriftelijk verslag van de massagesessies dan is dat natuurlijk mogelijk.



Tarieven:

Massage behandelingen vinden plaats bij de klant thuis of bij mij in de salon

* Intake, palpatie en gangenanalyse inclusief een 1e massagesessie              €50,-

* Vervolgsessie:                                                                                                                                       €30,-


Reiskosten:

Vanaf 20 kilometer van postcode 7122 NZ te Aalten wordt 0,19 cent per kilometer aan reiskosten gerekend.

Tot 20 kilometer worden geen reiskosten gerekend.






Aromatherapie


Wat is aromatherapie?

In de aromatherapie maken we gebruik van essentiële oliën. Deze oliën zijn te vergelijken met de hormonen in ons eigen lichaam. Er zijn verschillende benamingen voor essentiële oliën; etherische oliën (omdat ze vluchtig zijn) of aromatische oliën, vanwege de sterke geur. Maar het is meer dan een lekker geurtje alleen!

Essentiële oliën werken via de reukorganen en kunnen emotionele effecten en/ of fysieke effecten oproepen. Deze reacties zijn volkomen ongecontroleerd. Ze zijn dus niet te sturen. Wat je vervolgens met die reacties doet, kun je wél zelf bepalen. Door geuren te gebruiken kan het onderbewustzijn verschillende processen in het lichaam beïnvloeden. De ene geur werkt b.v. kalmerend terwijl de andere geur juist stimulerend werkt. Essentiële oliën kunnen echter ook gebruikt worden op de huid en/ of ze kunnen worden ingenomen. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact met me op.

De belangstelling voor essentiële oliën is weer helemaal terug. Het is al eeuwenoud maar net als met heel veel dingen is het een golfbeweging van komen en gaan. Op dit moment zijn essentiële oliën het weer helemaal "hot" en dat is natuurlijk heel fijn. Het is een heel mooi natuurmiddel waar je veel problemen mee kunt behandelen en zelfs voorkomen. Het is voor iedereen beschikbaar maar daar komt ook meteen het gevaar om de hoek kijken. Er is veel aanbod, maar niet alle oliën zijn echte essentiële oliën. Er zijn fabrikanten die synthetische stoffen gebruiken om zo aan de stijgende vraag te voldoen. Dit zijn dan ook niet de echte essentiële oliën en deze kunnen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

Essentiële oliën zijn van nature krachtige middelen. Het is dan ook niet een gevalletje "Baat het niet dan schaadt het niet". Het is wel degelijk van belang dat je goed weet hoe je de oliën op een veilige manier in kunt zetten.

Daarom heb ik een cursus "Aromatherapie voor paarden en honden" gevolgd bij Karin Groot Jebbink  van Praktijk Paard en Hond, zodat ik met een gerust hart honden in de hondensalon kan ondersteunen met essentiële oliën, waar nodig.

Hoe dat in z'n werk gaat leg ik je graag uit 










Het inzetten van aromatherapie bij honden:

Als ik voor, tijdens of na een massage sessie of trimbehandeling het gevoel heb dat de hond met essentiële oliën ondersteund kan worden zal ik dat eerst met u bespreken. Niet iedereen staat hier namelijk voor open. Als u akkoord gaat om oliën in te zetten dan zoek ik een aantal oliën uit die bij de eventuele klacht passen die de hond heeft. Als ik tussen de 1 en (maximaal) 5 oliën heb uitgezocht laat ik de hond zélf kiezen welke olie er in gezet wordt. Dit gebeurt door de olie aan de hond aan te bieden d.m.v. laten ruiken. Aan de reactie van de hond is te zien waar de voorkeur naar uit gaat. Deze olie of oliën zal/ zullen dan ingezet worden. U krijgt een flesje olie met instructies, hoe het in te zetten en hoe vaak, mee naar huis. Na een aantal dagen neem ik contact met u op om te horen hoe het verloopt en aan de hand van uw antwoord kijken we hoe we van daaruit verder gaan.





E-mailen
Bellen
Info